При настанні зими водіям необхідно бути обережними, оскільки холод може призвести до замерзання гальм автомобіля, що може додати ризик виникнення проблем з гальмівною системою і підвищити ймовірність попадання в аварію. Щоб уникнути цього, існує кілька простих та ефективних способів розморожування гальм у холодну пору року.

Докладніше про те, як розморозити гальма, якщо вам потрібно їхати в морозну погоду, читайте у нашому матеріалі.

Наприклад, можна використовувати метод постукування по гальмівних барабанах, проте потрібно бути обережними, щоб не пошкодити барабани. Постукуйте легкими ударами, використовуючи дерев'яний брусок для захисту барабанів.

Інший варіант – використання гарячої води чи фена. Нагрівайте воду і ллєте її на гальма, проте цей метод може викликати швидке замерзання, тому після цієї процедури слід проїхати деяку відстань зі злегка затягнутим рушником.

Також можна застосувати метод нагрівання гальм феном. Нагрівайте гальма з різних боків, крутячи колесо рукою, щоб крига відходила. Однак це може бути незручним для мешканців багатоквартирного будинку, але тоді можна скористатися газовою грілкою.

Існує також метод відігріву гальм за допомогою вихлопних газів. Цей метод полягає в подачі на гальма струменя теплих газів, що відпрацювали.

Популярні новини зараз

Що потрібно зробити, якщо ви пересолили блюдо: поради, які допоможуть все виправити

Результат вас точно здивує: навіщо хитрі французькі господині виливають на сковорідку пиво

Вже і його підробляють: як відрізнити справжній рис від несправжнього

Ресторанна насолода: рецепт курячого філе, запеченого з сиром та шпинатом

Показати ще

Ідеальним рішенням для розморожування гальм дискового типу можливо використання розчину солі у воді. Виливаємо цей розчин на гальмівні диски біля супортів із колодками, і це допоможе швидко розтанути льоду. Також можна скористатися спеціальними антизамерзаючими засобами, які добре справляються з цим завданням.

Читайте також:

Багато хто про це не знав: як правильно буксирувати автомобіль, якщо на ньому встановлена ​​автоматична коробка передач

Багато хто навіть не здогадувався: для чого потрібна ручка над сидінням водія

Щоб не загробити машину: що потрібно знати про пересування містом у дощі