Існують різні сценарії, коли комусь може знадобитися залишити машину в гаражі на тривалий період, наприклад, для економії палива чи поїздки за кордон. Однак наслідки тривалої бездіяльності можуть бути згубними.

Ось що відбувається, коли автомобіль стоїть нерухомо протягом тривалого часу:

Розряджання акумулятора.

Автомобільні акумулятори поступово розряджаються, коли вони не використовуються. Залишення автомобіля на стоянці на кілька місяців може призвести до повної розрядки акумулятора та необхідності його заміни.

Гальмівна іржа.

Іржа може утворитися на гальмах, якщо автомобіль не чіпають протягом тривалого часу. Ця іржа може розплавити гальмівний диск та колодки, що ускладнить зупинку автомобіля.

Популярні новини зараз

Готуйтесь до великих витрат: тепер доведеться заплатити навіть за старі радянські квартири

Раніше такі продавали у кожній електричці: рецепт справжніх соковитих біляшів на сковороді

Ви отримаєте незабутнє задоволення: рецепт карпатських голубців з квасолею та грибами

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Показати ще

Спущені шини.

Автомобільні шини розраховані на витримування різних точок тиску. Тривалі періоди бездіяльності можуть призвести до появи плоских плям та зниження тиску повітря. Також можуть розвинутись грижі, що створює ризик вибуху шини на високих швидкостях.

Проблеми із паливним насосом.

Паливо має обмежений термін зберігання (3-6 місяців для бензину та 6-12 місяців для дизельного палива). Після цього періоду паливо може стати в'язким і потенційно засмічити паливний насос, перешкоджаючи запуску двигуна.

Загущення масла.

Масло необхідне для змащування різних компонентів автомобіля. Коли автомобіль не експлуатується регулярно, масло може втратити свої властивості та загуснути. Це може призвести до засмічення мастильного насоса, що призведе до перегріву та тертя між компонентами двигуна.

Щоб пом'якшити ці проблеми, періодичне технічне обслуговування та профілактичні заходи, такі як періодичний запуск автомобіля, перевірка тиску в шинах та використання стабілізаторів палива, можуть допомогти підтримувати припаркований автомобіль у кращому стані.

Читайте також:

Так робили наші бабусі, а врожаю заздрили все: як зробити добрива для городу зі старого хліба

Оце пощастило: українці в Польщі витратять удвічі менше грошей на Різдво, ніж в Україні

Не поспішайте бігти в обмінники: що буде з курсом долара в Україні на Новий рік