Подорож автомобілем може бути дорогою, оскільки витрати пов'язані з рідинами, технічним обслуговуванням і, особливо, з паливом.

Розуміння діапазону швидкостей, що забезпечує оптимальну економіку палива на шосе, може допомогти водіям заощадити на цих значних витратах.

На витрати палива впливають кілька факторів, включаючи потужність автомобіля, вагу, рельєф місцевості та індивідуальні манери водіння. Хоча витрата палива варіюється в залежності від автомобіля, загальний принцип полягає в тому, що ефективність використання палива знижується зі збільшенням частоти обертання двигуна.

Підтримка спокійного стилю водіння, постійної швидкості та уникнення непотрібних змін положення дросельної заслінки є ключем до максимальної ефективності використання палива.

Для бензинових двигунів корисно обмежити кількість обертів за хвилину (об/хв) діапазоном від 2000 до 2500 об/хв. У випадку турбодизельних двигунів оптимальний діапазон нижче, зазвичай між 1500 і 2000 об/хв.

Це відповідає діапазону швидкостей від 75 до 90 км/год для різних автомобілів, що робить цей режим найбільш економічним з точки зору витрати палива.

Популярні новини зараз

Українці сумують: під час бойового завдання не стало українського пілота, підполковника авіації

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Усик показав фото дружини в тоненькій ночнушці і без ліфчика. Дивитися небезпечно - відправить в нокаут

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще

Прийнявши більш плавний стиль водіння та дотримуючись цих діапазонів швидкостей, водії можуть знайти баланс між швидкістю та паливною економічністю, що зрештою зробить поїздки шосе економічнішими.

Читайте також:

Ось це несподіванка: Міноборони знайшло на своїх складах золото на мільйони гривень

І так зійде: чому у радянських машинах для звичайних громадян не було кондиціонерів

Вам не вистачить мішків для збирання врожаю: названо найкращі сорти картоплі, які потрібно посадити наступного року