У найближчі 1-2 тижні очікується невелике зниження цін на бензин та дизельне паливо в Україні приблизно на 1,5-2 гривні за літр.

Цей прогноз зробив Сергій Куюн, директор консалтингової компанії "А-95". Він зазначив, що українські мережі автозаправних станцій (АЗС) вже почали знижувати роздрібні ціни через зменшення закупівельних цін на нафтопродукти. Вартість нафти на світових ринках за останні півтора місяці помітно знизилася з 95 доларів за барель у вересні до 85 доларів у листопаді 2023 року.

Ціни на бензин

Незважаючи на проблеми на українсько-польському кордоні, де польські перевізники блокують три пункти пропуску, українські АЗС продовжують зменшувати ціни. Ця ситуація викликала значні затримки для вантажівок, однак, за словами експерта, постачання бензину та дизельного палива з Польщі в Україну не страждають, оскільки лише близько 10% бензину та дизельного палива ввозять з цієї країни. Однак із постачанням зрідженого газу виникли складнощі, що призводить до збільшення цін на автогаз. Але очікується, що ця проблема вирішиться найближчими тижнями, і ціни на автогаз знову знизяться.

Наразі середня ціна на бензин марки А-95 в Україні становить 54,90 гривні за літр, дизельне паливо – 54,94 гривні за літр, а автогаз – 35,37 гривні за літр.

Проте варто зазначити, що у Верховній Раді обговорюється питання про можливе збільшення акцизів на автогаз із 52 євро до 169 євро за 1000 літрів, що може вплинути на ціни на цей вид палива.

Популярні новини зараз

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

Тим часом у країні продовжує зростати інтерес до встановлення газобалонного обладнання (ГБО) на автомобілі. У жовтні 2023 року було зареєстровано 6200 автомобілів із встановленим ГБО, що на 77% більше, ніж за аналогічний період 2022 року. Це свідчить про підвищений попит на альтернативні та економічніші джерела палива серед українських водіїв.

Читайте також: