Китайсько-шведська компанія Zeekr представила електричний мінівен CM1e, який може рухатися без водія та буде включений до автопарку компанії Waymo.

Zeekr – це бренд, створений компаніями Geely та Volvo, який спеціалізується на виробництві розкішних електричних автомобілів із передовими технологіями.

Цей мінівен, Zeekr CM1e, має простий та сучасний дизайн з прямокутними передніми фарами та компактним повітрозабірником на передньому бампері. На його кузові встановлено безліч датчиків та камер, які дозволяють йому рухатися автономно.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Показати ще

Він також оснащений зсувними боковими дверима для зручного посадки пасажирів. Позаду встановлено вузькі ліхтарі, об'єднані в один блок.

Усередині автомобіля розміщено п'ять сидінь, виготовлених з екологічно чистих матеріалів. На панелі приладів кожної з двох капсул є подушка безпеки, а між ними знаходиться інформаційний дисплей для розваг та інформації.

Цей автомобіль не має керма та педалей, і він здатний рухатися дорогами за допомогою штучного інтелекту.

Zeekr CM1e оснащений електричним двигуном, встановленим на задній осі, хоча його точна потужність невідома.

Цей електричний мінівен може розганятися з 0 до 100 км/год за приблизно 8 секунд і досягати максимальної швидкості 140 км/год.

Серійну версію Zeekr CM1e планується представити до кінця 2023 року, а потім її розпочнуть у серійне виробництво.

Читайте далі: