Починаючи з 1 жовтня, водії всіх транспортних засобів, що пересуваються за межами міста, повинні в обов'язковому порядку включати фари ближнього світла, хоча якщо автомобіль обладнаний ходовими денними вогнями, водій може обійтися тільки ними. Втім, щоб убезпечити себе від необґрунтованих претензій з боку правоохоронців, все ж таки рекомендуємо в осінньо-зимовий період використовувати за містом звичайне ближнє світло, навіть якщо на вашому автомобілі встановлено ходові вогні. Це дійсно допомагає стати помітнішим на дорозі.

У такому режимі українські автомобілісти зобов'язані їздити до 1 травня: саме ця дата вказана у пункті 9.8 Правил дорожнього руху України.

"Нагадуємо про обов'язкове виконання вимоги правил дорожнього руху - з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні, а у разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар", - рік у рік заявляють поліцейські.

Варто зазначити, що водії, які не дотримуються цієї норми правил дорожнього руху, можуть бути зупинені поліцією для винесення попередження.

Однак є й інша практика, коли водія притягають до відповідальності за ч. 2 ст. 122 КпАП (штраф – 510 грн).

У будь-якому випадку вимога п. 9.8 ПДР повинна дотримуватися, адже так ваш автомобіль буде помітним для пішоходів та інших учасників дорожнього руху, що зменшить ризик потрапляння в ДТП.

Популярні новини зараз

Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт вінегрету в лаваші з додаванням квасолі

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Показати ще

Читайте також:

Вона була схожа на НЛО: як виглядала машина-яйце для двох людей, яку зробили у 60-х роках

Чому ваша машина може затихнути, якщо ви заллєте повний бак палива

Медведєва остаточно "торкнуло": він уже загрожує Німеччині ракетними ударами. Що він розповів

Це знає не кожен водій: що потрібно зробити, щоб акумулятор працював набагато довше