Якщо вірити виробникам, термін служби акумулятора автомобіля в середньому становить не менше п'яти років. Насправді заміна АКБ є однією з найбільш популярних автопослуг. Не дивно, що всіх автовласників цікавить, як продовжити термін служби акумулятора.

Ніхто не стане заперечувати, що немає нічого гіршого, ніж застрягти десь у дорозі з акумулятором, що сів. Більшість водіїв потрапляли в таку ситуацію, і проблема часто погіршується тим фактом, що в сучасних автомобілях майже немає знаків попередження, що заздалегідь попереджають що акумулятор, скоро сяде.

Крім того, всі водії розуміють, що автомобільний акумулятор має обмежений термін служби і в якийсь момент може втратити здатність утримувати заряд для запуску автомобіля. В середньому термін свинцево-кислотної батареї триває близько 42 місяців, але цей термін можна продовжити.

По-перше, не рекомендується часто їздити на короткі відстані . І справді, якщо переміщатися тільки на коротку відстань, то батарея не може відновити кількість втраченої потужності. І якщо ви будете повторювати цей процес щодня, напруга акумулятора постійно знижуватиметься, поки він більше не зможе запустити ваш автомобіль.

Акумулятор завжди повинен бути міцно закріплений.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Показати ще

Термін експлуатації автомобільного акумулятора може скоротитися під впливом регулярної вібрації, щоб уникнути необхідно застосовувати відповідний затискач для акумулятора, який сприяє надійному фіксуванню. Але і тут потрібно бути обережним, надмірно сильне затягування затискачів акумулятора може пошкодити АКБ. Саме тому для надійної фіксації акумулятора слід звернутися до фахівців у автосервіс.

Зменште потужність, що експлуатується при заглушеному двигуні

Автомобільним акумуляторам властиво розряджатися від увімкнених фар або внутрішнього освітлення авто. Перш ніж вийти з транспортного засобу, слідкуйте за вимкненими аксесуарами, фарами та освітленням. Чим ближче до 100% заряд акумулятора, тим краще для акумулятора.

Акумулятор необхідно утримувати в чистоті
Верхня частина акумулятора повинна залишатися в чистоті та сухості, бажано без бруду та пилу. Брудний акумулятор здатний розряджатися через пил на кришці корпусу, утворюючи легке короткострокове замикання, що в кінцевому рахунку може зіпсувати АКБ. Також важливо підтримувати клеми в чистоті, інакше вони можуть зазнати корозії.

Намагайтеся не перегрівати або переохолоджувати батарею
Висока температура прискорює процес випаровування води з батареї при підвищеному нагріванні. Низька температура виснажує потужність акумулятора. Щоб уникнути цих проблем, по можливості необхідно паркувати автомобіль у тіні або ще краще в гаражі.

Не забувайте стежити за напругою батареї
Якщо напруга батареї виявиться нижчою за 12.5 В, рекомендується в пріоритетному порядку зарядити акумулятор. Результат несправності акумулятора веде до того, що в потрібний момент автовласник просто не зможе завести машину. Щоб запобігти цьому, рекомендується регулярно здійснювати перевірку автомобіля, зокрема акумулятора, а також дотримуватися правил експлуатації пристрою.

Читайте також:

Багато хто навіть не здогадувався: для чого потрібна ручка над сидінням водія

Коли можна сідати за кермо після того, як випили: показники з різних напоїв

За такий раніше давали будинок за містом: як виглядав унікальний двоколісний автомобіль, який ніколи не перевертався.

Скільки можна випити, щоб сісти за кермо та щоб алкотестер нічого не показав