Російська автомобілебудівна компанія вирішила піти по стопах "Nissan"

Про те, що в 1976 році перші ВАЗ-2106 зійшли з конвеєра автозаводу в Тольятті, і на честь 45-річчя, "АвтоВАЗ" вирішив наслідувати приклад японської "Nissan", та відновити в промислових умовах 45 "шісток" деяких автовласників, повідомляє видання "КОЛЕСА.RU".

Японці традиційно піклуються про власників раритетних культових авто: три роки тому підрозділ "Nissan", "Nismo Heritage", виготовило нові, але відповідні оригінальним, деталі для "Nissan Skyline GT-R" моделей R33 і R34, а ще через два роки, взагалі запропонували автовласникам "Skyline" версій R32, R33 і R43 повну заводську реставрацію.

В ході відновлення, авто реставрується з максимальною скрупульозністю: після повного розбирання і перевірки на дефекти, кузов ґрунтується і проходить забарвлення за перевіреною заводською технологією, після чого отримує новий салон, і ту ж технічну начинку, що була при випуску з конвеєра.

А через те, що у 2021 році, пам'ятну дату відзначає наймасовіша модель від "АвтоВАЗ", на заводі вирішили врахувати маркетинговий хід японців, і зі схвалення керівництва, в заводських умовах, оновлять 45 "шісток", з повним дотриманням технологічного процесу минулого століття. Судячи з усього, розбирання, перевірку на дефекти, перефарбовування і відновлення проведуть з використанням оригінальних деталей, вироблених ще при Радянському Союзі: для їх пошуку вже залучені як колишні працівники складів компонентів, так і відомі продавці раритетних запчастин.

Сорок п'ять щасливчиків, схоже, будуть обрані випадково, але тільки з автовласників, що складаються в "Lada History Club", оскільки саме ця організація прославилася своїм підходом до автентичності та технічного стану автомобілів.

Популярні новини зараз

Ваші троянди засохнуть і їх доведеться викопувати: чим у жодному разі їх не можна удобрювати

Від цього запаху запаморочиться голова: рецепт жаркого-запіканки з риби з салом і цибулькою

Допоможе коробок з-під сірників: як швидко і без проблем очистити будь-яку праску

Ви збиратимете часник відрами: що потрібно розкидати по грядці для багатого врожаю

Показати ще

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що "Запорізький автомобільний завод" вирішив перевипустити свій абсолютний хіт - "Lanos".

Також раніше наш портал повідомляв про те, що У мережі викрили міф про те, що ЗАЗ-966 був копією іноземного автомобіля.

А до цього ми розповідали про те, що українець зібрав швидкісний хот-род на базі старезного Москвича-401.